Pitkästä aikaa mekin nettimaailmassa - elossa siis ollaan!

Syksy toi paljon muutoksia tullessaan, suurimpana mainittakoon että allekirjoittanut muutti koko parikymppisen elämänsä Lahteen - Suomen Chicagoon syyskuun loppupuolella. Uusi koti sijaitsee keskustan läheisyydessä seitsemän kerroksisen kerrostalon kolmannessa kerroksessa.



Lahti on osoittautunut oikein mukavaksi kaupungiksi, jossa sekä minä että koirat viihdytään. Koirapojat matkustavat Ristiina-Lahti väliä tasaisin väliajoin vähän vuorotellen ja ainakin tällä hetkellä järjestely toimii mukavasti; vanhempanikaan kun eivät mielellään olisi kokonaan koiratta. 



Harrastusrintamalla on ollut kovin hiljaista. Uudessa kaupungissa on vienyt aikansa löytää harrastusmahdollisuuksia, mutta täysin toimettomana ei siitäkään huolimatta maltettu olla. Onni on päässyt sisälle koirapuistomaailmaan - missäpä muualla kovin sosiaalinen ja iloinen lapinkoirapoika olisi omimmillaan? Kavereita riittää ja Onni on käyttäytynyt paremmin kuin hyvin. :) Muutenkin kaupunkikäytös on tullut molemmille herroille kuin luonnostaan - sisällä ei haukuta, hihnassa kuljetaan hienosti ja vapaanakin pysytään valvovan silmän alla. Huippua! Tokoilemassa ollaan käyty harvakseltaan, mutta kumpikin pojista on päässyt kunnostautumaan omien ongelmaliikkeidensä kanssa.



Onni tahkoaa yhä noudon kanssa ja Oskun kanssa treenaillaan paikkamakuuta erilaisten häiriöiden alla. Noudosta ollaan yritetty tehdä leikkimielisempää opettelemalla pitämään ja nostamaan kaikkea muutakin kapulan lisäksi; uusimpana viihdykkeenä (ainakin omistajalle) on, kun Onni pitää nakkia suussa käskystä syömättä sitä...



Muuten pojille kuuluu oikein hyvää - tällä hetkellä aloitellaan Ristiinassa joululomaa ja uutta tulevaa vuotta. Pojat aloittelevat kasvattamaan uutta turkkia ja ensi vuodelle tehdään pikkuhiljaa uusia suunnitelmia. Tavoitteita tehtiin kuluvalle vuodellekin, ohessa niiden toteutumisesta ja jotain uutta ensi vuodellekin.

Osku kävi näyttämässä silmiään paneelissa, tottisteli iloisella asenteella sekä pyörähti muutamassa näyttelyssä ihan mukavilla tuloksilla. Jälkimetässä käytiin kerran ja mukavaahan sielläkin oli. 

Onni kävi syksyllä silmätarkissa. Tokokokeissa pyörähdettiin hakemassa avosta kolme nollaa. Agiliidelty ei muutamia pikkutreenejä lukuunottamatta. BH-kokeessa käytiin hakemassa hylsy. Näyttelykäyntejä oli kuusi, joista tuloksena 1x SERT ja 1x VARA-SERT sekä eka PU-sijoitus.

Itse hyllytin matikan, joten en saanut valkolakkia. Koulupaikka kuitenkin irtosi ja muutin omilleni syksyllä. Treenimotivaatiota oli vielä keväällä, syksyä kohden sekin kuitenkin hiipui. Uudella paikkakunnalla treenihommat on vielä hyvin avonaiset, joten viimeiset pari kk ollaan vaan totuteltu uuteen. Sairaalassa on tänä vuonna saatu "lomailla" taas ihan huolella, joten se siitä terveydestä ja paremmin voimisesta sitten.

Vuosi 2011 voisi näyttää hyvällä tuurilla tältä:

Osku: 
- muutama näyttelykäynti
- silmätarkastus
- iloisia treenejä lajissa kuin lajissa

Onni:
- muutamia näyttelykäyntejä
- tokon AVO-tulos 
- se virallinen agistartti ?
- BH

Ennenkaikkea etsitään kadonnut koiraharrastusmotivaatio takaisin, nautitaan toistemme seurasta sekä toivotaan, että pysyisimme terveinä.



Ohessa kuvatodiste Titan ja mun tekeleestä eräänä sunnuntai-iltapäivänä: Moi Lahti !