Tänään vietettiin kovasti itkuinen iltapäivä, kun Osku kävi Kennelliiton silmäpaneelissa hakemassa selvyyttä kaihidiagnoosiin lokakuulta. Tammikuussa Pekka Sarkanen tutki Oskun silmät terveiksi, joten tänään lähdettiin hakemaan diagnoosia asian selvyydeksi.

Tällä kertaa diagnoosi jäi vähän myös auki;

vasemmassa silmässä (jossa siis trauman aiheuttama arpi ja muutoksia) on traumaperäistä kaihia, oikeasta silmästä löydetyn samentumatäplän (perinnöllisempää kaihia??) myötä kuitenkin veikkaillaan, että vasemmassa silmässä on toisenmuotoistakin kaihia, jonka myötä diagnoosi on sairas. Epäselvähkön tilanteen ja lyhyen ajan, joka lokakuisesta tarkista on ehtinyt vasta kulua myötä saatiin suositus vierailla uudestaan paneelissa 6-12kk kuluttua.

Oskun loppuelämästä ja tulevaisuudesta ei kukaan osaa sanoa - suuresti toivotaan, että Osku-rakas saisi säilyyttä näkökykynsä, kaihi ei etenisi ja että se saisi elää onnellisen loppuelämän - ikinä ei kuitenkaan voi olla varma. Iloinen ja kaikkia rakastava Osku-mies palasi kotiin häntä heiluen ja silmät loistaen - mikä voisi tehdäkään tästä maailmasta pahan?