Eilen treenailtiin tokoa Kookoolla meidän uudessa vakituisessa ryhmässä, jonka kouluttajana Tiina tuttuun tapaan toimi. Ekalla kerrallahan meitä ei ollut paikalla kuin Anni ja Tiinan äiti, mutta tälle kerralle oli saapunut melkein kaikki. Rotukirjossa vilahteli kaksi lappalaista (Onni ja Jatu), labbisuros, belgigrotsku, suursnautseri, shelttiuros sekä kaksi hoffia.

Halliin mentäessä meno oli aika äänekästä, uroksilla oli toisilleen sanottavaa eikä kukaan kuullut edes omaa ääntänsä. Onni ei kuitenkaan muista välittänyt, aavistuksen ehkä ihmetteli, että miksi kaikki räyhää. Aloiteltiin ympyränmuotoisella kuviolla, jossa tarkoituksena oli pujotella toisten koirien ympäri. Ekan ohituksen Onni teki vähän hutiloiden, mutta sen jälkeen seurailtiin nätisti koko loppuympyrä läpi - jes. Tämän jälkeen luoksetulo kahden rivin välistä niin, ettei koira saisi mennä muiden luo. Onni tuli vauhdilla, vaikkakin oli vähän hämillään kavereiden kiinnostuksesta sitä kohtaan. Pääasiassa kuitenkin ihan nättiä.

Paikkamakuuta tehtiin tällä kertaa ihan uudella tavalla - rivissä, jossa jokainen vuorollaan sekalaisessa järjestyksessä kutsuu koiransa luo ja palauttaa takaisin paikalleen. Kauempaa kutsutut koirat eivät tuottaneet ongelmia, mutta kun viereinen koira kutsuttiin tuli Onni samantien sivulle - "Eikös se näin kuulu tänne-kutsun jälkeen tehdä?" Joo-o, melkein.. Tiina palautti Onnin kahdesti paikalle, jonka jälkeen se katseli silmät ymmyrkäisenä - kun en tajua :-D Kun menin Onnia lähemmäksi, pysyi ihan nätisti - lisää vain treeniä ja varmuutta.

Kaukoja tehtiin i-m ja m-i vaihtoina, nyt pitää ihan todella vahtia takajalkojen paikkaa - Onnilla kun on tapana noustessaan liikahtaa ihan muutama milli eteenpäin. Alkutekijöissä koko liike.

Seisomista pelkkää seiso-käskyä vahvistaen, Onni osaa joten ei ongelmia. :-)

Oskariposkarikin pääsi mukaan, joten se pääsi lopuksi myös tekemään seuraamista ja kaukoja muiden häiriöön. Toisista koirista se ei tainnut välittää juuri ollenkaan, vauhtia meinasi vaan olla niin paljon ettei tarkkuudesta ollut tietoakaan. Pääasia kuitenkin, että oli kivaa. Agilityesteistä A:ta tehtiin myös, kovasti oli vauhtia mutta kontaktille pysähdyttiin hienosti. Kaukot ihan jees ja seuraamisessakin kontakti säilyy, hyvä Os!

Lopuksi Onni pääsi painimaan Zara-hoffin kanssa pellolle, Oskari tyytyi pissailemaan ja seuraamaan meininkiä sivusta. Kivat treenit! :-)