Onni käväisi ensimmäistä kertaa tänä vuonna ohjatuissa tokotreeneissä Rantakylässä, jossa kouluttajana toimii Anni. Tänään paikalle oli ilmaantunut pelkkiä herrakoiria, joten häiriöitä ja haasteita riitti.

Päivän ohjelmassa oli seuraamista ympyrässä, paikkamakuuta itsenäisesti, oman ongelmaliikkeen henkilökohtaista hiontaa sekä toisten koirien pujottelua.
Seuraaminen sujui ok, ekalla kierroksella Onnin nenä olisi mieluummin luutunnut uuden jännän hallin lattiaa mutta kun tähän totuttiin, löytyi kontakti ja oikea paikka hienosti. Toisten koirien kanssa ei ollut ongelmia, päinvastoin olisi kiinnostanut mennä haistelemaan, että mikä on meininki. Paikkamakuuta tehtiin rivissä, jossa meidän oikealla puolella berniuros. Onni makasi hienosti, ensin hihnan mitan päässä ja lopuksi vielä ihan itsekseen. Ei ongelmia, aikaa voisi pidentää pikkuhiljaa lisää. Meillä ei suurempia ongelmaliikkeitä ole, joten tehtiin hyppyä jota ei syksyn jälkeen olla treenattu. Onni tietää hyppykäskyn, joten laitettiin nami esteen toiselle puolelle - pyysin koiran sivulle, kontakti - käsky ja samalla lupa namille. Hyvin meni, Onni tajusi idean hienosti. Toisten koirien pujottelu sujui hienosti, Onni ei välittänyt muiden pujottelemisesta mitään ja kun oma vuoro tuli, pysyi se hyvin mukana vaikka kontakti olisi voinut olla tiiviimpikin. Tästä on hyvä jatkaa!