Tänään tokoiltiin ensimmäistä kertaa Tiinan ohjauksessa ja oli kyllä ihan huippukivaa, tästä on hyvä lähteä eteenpäin :-)

Aloiteltiin askelsiirtymisillä, joista koira on perillä mutta ohjaaja ei. Päätehtävänä on itse keskittyä ja rauhoittua, silloin kyllä sujuu. Käännöksiin sain muutenkin lisäoppia, huippua! Nyt on 1,5 viikkoa aikaa treenata, sain oikein kunnon motivaatioinspiraation ekaa kertaa :-D Onni yllätti osaamisellaan, Tiinan kanssa hommat sujui tosi hienosti ja perusasentokin oli milteinpä suora. Jee!

Paikkamakuu tehtiin tänään uusien koirien välissä, kun Onni laitettiin makaamaan Pirjon koirien väliin. Sakemanniseurassa oltiinkin ekaa kertaa, eikä onneksi ongelmia kummemmin ollut. Ekaa kertaa Tiina kiersi koirat, hyppi ja taputteli menessään - vähän Onni ryhdistäytyi muttei muuta. Hyvä O!

Seuraamista tehtiin vielä niin, että Tiina häiriköi parhaansa mukaan (taputti, hyppi, pomppi jne..) ja Onnin piti pitää kontaktia. Se napitti muutamaa hetkeä lukuunottamatta suoraan silmiin, vaikka selvästi näytti yllättyneeltä kun häiriköstä ei niin vain päästykään eroon :-D Paikkakin pitkää matkaa tehdessä parempaa kuin pitkään aikaan, edistystä siis tapahtuu.

Seuraamisen lisäksi pääohjelmana oli myös kaukot, jotka ovat ihan lapsen kengissä. Istumasta maahan-vaihto onnistuu hienosti, itse pitää vaan muistaa antaa käsimerkit raaaaaaauhallisesti ja jättää vaan ennakoivat nousut/liikkumiset huomiotta. Seisomisen Onni osaa vähän vahingossa, mutta siihen ei nyt puututa jottei sekoa istumisen tai maahanmenon kanssa. Onnillakin on kuitenkin hommasta haju, hyvä!

Loppuun luoksetulo muiden koirien välistä, vähän Onnia jänskätti mutta tuli reippaasti eikä juuri välittänyt muistakaan ympärillä. Hyvä!

Päivällä tehtiin noutokapulahommia sisällä, jatketaan harjoituksia..