Onni kävi tänään Joutsenossa suorittamassa Reijo Kojon arvostellessa Saksanpaimenkoiraliiton kestävyys- eli AD-kokeen (20km pyöräilyä ja tottelevaisuusosio) hyväksytysti ja tienaten nimensä eteen koulutustunnuksen AD. Onni oli kokeen nuorin osallistuja (1v7kk) ikärajan ollessa 1v6kk.

Pyöräilyosio oli Onnille helppo - se ravasi nätisti koko matkan, mitä nyt alkumatkasta vauhti olisi sen mielestä voinut olla innon purkautuessa lujempikin :-D Tokopätkään sisältyi lähinnä seuraamista, jolla tuomari totesi koirien olevan kunnossa rankahkon pyöräilyn jälkeen. Onni teki hommia ihan nätisti, mutta kyllä siitä huomasi että jotain on tullut tehtyä. Yksi osallistuneista koirista hylättiin, kun se ei kertakaikkiaan jaksanut juosta alkua pidemmälle - harmi!

Tiettävästi Onni teki historiaa ollen ensimmäinen kestävyyskokeen hyväksytysti suorittanut suomenlapinkoira. Kokeeseen osallistui yhteensä 9 koirakkoa, joiden rotukirjoon kuului useampi saksanpaimenkoira, pari belggaria, dobermanni, mustaterrieri sekä Onni ja pyreneidenpaimenkoira.

Hieno fiilis! :-)

_smaller.jpg
pyöräilyosuuden jälkeen

_smaller.jpg
koko Onni-team