Sunnuntaina pakkailin pitkästä aikaa pelkän Oskun autoon ja lähdettiin Tiinan kanssa hakemaan vaihtelua treeneihin keskustan tuntumasta. Jätettiin autot toriparkkiin ja mentiin Marskin katolle hommailemaan. Osku teki seuraamista (kiitos vinkeistä Tiina!) ja jääviä, joista erityisesti seisominen on mukava. Luoksetulot olivat varmoja ja paikkamakuut luonnistuivat hienosti, vaikka seurassa oli ihana Jaava-neiti. Osku oli erinomaisesti kuulolla ja vaikka vire ei ollut kovinkaan korkealla, se teki hommia mukavasti puluista ja muista kaupungin jutuista välittämättä. Tätä lisää!!

Maanantaina suunnattiin auton nokka kohti Lahtea, tarkoituksena kyläillä mummon luona ja tehdä reissu Helsinkiin. Onnin ensimmäinen kerrostalossa nukuttu yö sujui hienosti, se nukkui rauhassa ja kävi herättämässä mummon ainoastaan kerran :-D Tiistaina lähdettiin heti aamusta junalla kohti Helsinkiä, tarkoituksena hommailla omia juttuja Annan opastuksella. Onni nukkui junamatkat penkkien alla, eikä varmaan edes huomannut muita ihmisiä ympärillään. Helsingissä tavattiin siis Anna, jonka opastuksella käytiin mm. Akateemisessa kirjakaupassa ja Stockmannilla kiertelemässä ja katselemassa, tulipa vastaan naistenvaateosastolla tuntematon Kuopiolaisperhe, joiden mielestä Onni oli "Aiiiivan ihanan!" Onni käyttäytyi koko reissun ajan reippaasti, tutustui pariin rapsuttamaan tulleeseen ihmiseen hienosti eikä välittänyt kauppakeskushälinästäkään kummempaa. Iltapäivällä junamatkalla takaisin Lahteen oli mukana väsähtänyt koirapoika, joka nukkui kuin tukki niinkuin menomatkallakin.

Mummolla käytiin lepäämässä ja ajeltiin Jokimaan raviradalle mätsäriin. Isoja koiria oli luokassa paljon ja vaikka Onni oli selvästi väsynyt, se skarppasi hienosti kehässä eikä pelännyt tuomariakaan ollenkaan :-)) Onni parikisassa ensin punaisen nauhan ja lopulta kaatosateessa isojen punaisten kilpailussa sijoittui kolmanneksi. Vaude! Kotiin lähti nameja ja koiranruokaa, vaikka erityisen tyytyväinen olen Onnin käyttäytymiseen.

Ilta- ja aamulenkit tehtiin nätisti fleksissä ja valjaissa kävellen, eikä Onnia haitannut yhtään vaikka normaalista poiketen koiria tuli vastana useita! Osan mielestä vastaantulevat olivat paha juttu ja vastassa oli useammin kuin kerran räyhäämistäkin, mutta Onni ei välittänyt - tuskin vilkaisikaan tulijoita päin. Mahtavaa :-))

Mukava reissu ja erityiskiitos Annalle Helsinki-opastuksesta!