Tänään 1½kk tauon jälkeen agiliitelyä, kun pääsimme vihdoinkin mukaan agin jatkokurssille. Esteitä ollaan kahdesti käyty alkeiskurssin loppumisen jälkeen kokeilemassa, joten kovin montaa kertaa ei olla salaa harjoiteltu ;-) Päivän isompana treeninä meillä oli harjoittelussa slalom, josta alhaalla tarkempaa selvitystä. Muuten otettiin hihnassa kontakteja (puomi+A) sekä rengasta ja kujakeppejä itsenäisesti.

Aloiteltiin hommat kontakteilla, jotka tehtiin Eijan kanssa hihnassa. A:lle Onnis kiipesi yllättävänkin reippaasti ja hienosti stoppasi ota-käskyllä takatassut kontaktille joko seisoen tai istuen. En enää vaadi siltä istumista, koska jossain vaiheessa olisi tarkoitus saada esteillä hiukkasen sitä vauhtiakin. Puomi tehtiin ensin kerran hihnassa, mutta kun Eija totesi, että Onni tietää mitä tehdä, päästin sen irti ja sama uusiksi. Tyyppi kiskoi ja meinasi karata (jee!) kiipeämään ja vauhtiakin löytyi ihan mukavasti. Taas stoppi hienosti, se on hokannut homman idean :-) Hyvä Onni!

Rengastreeniä pari-kolme kertaa, ok. Keppeihin tarvitaan ehdottomasti varmuutta/vauhtia/toistoja. Kotona pitää siis aktivoitua ennen polven operaatiota ihan kunnolla!

Sisällä tehtiin Marjan kanssa ruokakupilla päivän varsinaista treeniä, slalomia. Slalom on siis ohjausharjoitus, jossa koiran pitäisi pelkällä hyppy-käskyllä edetä hypyltä toiselle niin, että ihminen seuraa kokoajan ykkösaidan puolella (kuva).
1824819.jpg
Ekoilla kerroilla ei vielä hypyt olleet aivan noin suorassa linjassa, mutta Onni haki erinomaisesti ja viimeisillä kerroilla vauhtiakin löytyi. Jee! Irtoaminen sujuu näköjään yllättävänkin nätisti :-))

Kaikenkaikkiaan hienot treenit, itsekin motivoitui ihan kunnolla! Huomenna kohti Kouvolan KR:ää.