Toista kertaa saman ryhmän kanssa tokoilemassa. Paikalla tällä kertaa kouluttaja-Annin lisäksi Ponte-aussie, Aksu-kääpiöpinseri, ja berninpaimenkoiraherra, jonka nimeä en nyt valitettavasti muista. Herraporukalla joka tapauksessa liikenteessä - oli kiva huomata, että Onni malttoi keskittyä muista huolimatta. Ennen varsinaisten treenejen alkua käytiin kävelemässä - tehtiin tarpeet ja katseltiin kentällä agiliitävien koirakkojen menoa. Annin tultua leikittiin pehmo-leijonalla ja Onnin mielestä se olikin oikein kiva ;-D Myös seuraamistreeni Annin ohjatessa meni loistavasti, kiva ettei Onni mene ihan paniikkiin vaikkei mamma olekaan aina mukana.

Treenejen alkaessa ensin kontaktiharjoitus - ympyrään Annin ympärille ja aina kun kontakti oli ok, mentiin lähemmäs jolloin koirien välimatka toisiinsa lyheni. Hienosti sujui, ei ongelmia. Näiden jälkeen päivän pääteemaan - liikkeestä seisomiseen. Jokainen sai käydä Annin luona näyttämässä millä mallilla ollaan tai ollaanko millään ja toiset tekivät seuraamista kentän laitamilla. Tein kerrankin järkevän ratkaisun ja päästin Onnin irti - se oli kuulolla ja mukavassa vireessä, joten saatiin oikein mahtava pätkä aikaiseksi. Seuruutin sen kerralla kentän toisesta päästä toiseen sisältäen kaksi pysähtymistä ja juoksupätkän, jolloin paikka parani entisestään - JES! Ohitettiin matkalla mm. berni- ja pinseriherrat, jotka eivät näyttäneet haittaavan Onnia mitenkään, hienoa.

Onnin omalla vuorolla seisominen ihan ok, joskin hidas. Anni suositteli tekemään juttua pallolla, jolloin Onnin seisahtuessa heittäisin samantien pallon sille joka samalla voisi tuoda nopeutta liikkeeseen. Pitää kokeilla!

Päivän kolmantena isompana juttuna tehtiin paikkamakuu rivissä koirien välimatkan ollessa n. 3,5m. Onni makasi toisessa reunassa Ponte-aussien vieressä, joka minuutin paikkamakuun aikana singahti kerran omistajansa luo. En palkannut kertaakaan välissä, mutta kehuin ja tuon viereisen koiran singahduksen aikana vahvistin paikka-sanaa vielä suullisesti. Nätisti ja rauhassa Onni makasi, loistavaa! Nyt vain lisää ryhmämakuita, niin saadaan niistä rento juttu.

Loppuun ryhmäseuraamista, eli ns. neliömuodostelmassa eri temmoin ja käännöksin, ihan ok - käännöksiä pitää hioa mutta muuten oikein nättiä menoa. Hienosti meni kyllä koko tunti, loppuun mentäessä Onnista näki, että alkaa jo väsyttää. Nyt vain namittelua hieman vähemmäksi, niin hyvä tulee! :-)