Viime torstaina Oskariposkari, miun rakas karvakuononi saavutti miehen iän täyttämällä uskomattomat 6-vuotta. Osku on saanut elää elämänsä terveenä ja toivottavasti jatkaa samaa rataa jatkossakin.

1243371456_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänään oli jännä päivä meille kaikille, kun miä sain vihdoinkin itsestäni kaivettua ne viimeisetkin motivaation rippeet ja suunnattuani tokotreenailemaan. Ensin vähän mietitytti - tauko on ollut kamalan pitkä ja Onni ei ole nähnyt muita koiriakaan pitkään pitkään aikaan. Ryhdistäydyin kuitenkin, pakkasin paketillisen lihapullia reppuun ja käänsin auton keulan kohti kenttää. Lisäpotkun takamukselle sain myös eräältä toiselta lappalaiskoiraharrastajalta - meidät on Onnin kanssa valittu edustamaan Lappalaiskoirat ry:tä TOKON SM-joukkueeseen heinäkuussa Kangasalalle.

Tänään ajattelin vain keskittyä palkkailemaan kuulolla olemisesta, mutta päästiinkin yllättävän nopsaan puuhaamaan liikkeitäkin. Ensin vaan ihmeteltiin - Onnia kiinnosti kaikki koirat, niin urokset kuin nartutkin olisivat kelvanneet leikkikavereiksi. Kielsin kuitenkin riehumisesta ja jutustelin mukavia ihmisten kanssa.

Varsinaisen palkkauskurssin käynnistyttyä tehtiin kentän laidalla seuraamista, paikkamakuuta ja luoksetuloja. Paikkamakuut oikein rauhallisia, vaikka kentällä oli useampi koira ja autoissa huusi muutamia. Myös ihmisiä oli paljon. Seuraamispaikka on mukava, kestoa pitää hioa lisää ja vire ei ollut tänään kokoaikaa paras mahdollinen, joten jätin hinkkaamisen myöhemmäksi. Lämmin ilma vaikutti selvästi myös, vaikkei Onnia niin kamalan runsaalla turkilla ole varustettukaan.

Luoksetulot oikein siistejä, loppuasento on hyvä ja tulee reippaasti. Jäävistä tehtiin maahanmeno, olisi voinut olla hitusen nopeampi mutta oikein kiva varsinkin, kun ei olla kovasti hinkattu välillä.

Vaikka olin päättänyt antaa agilityesteiden olla, oli houkutus liian suuri ja käytiin tekemässä muutama putki. Päästin Onnin suoraan vapaaksi ja ajattelin, että tuskin se sinne menee.. Viimeksi esteet on nähty helmikuussa ja silloin meno oli kovin takkuista. Tänään Onni kuitenkin lähti mukavasti ja voi toisen ilmettä, kun se ymmärsi että tämähän on kivaa! Kolmas toisto oli erityisen hieno, Onnilla oli vauhtia ja se tuntui hyvältä. Hieno mies!!

Tästä on oikein hyvä jatkaa. Molemmille taisi jäädä hyvä mieli ja Onni oli mainio. On se vaan hieno poika!

Vanhempana uutisena sen verran, että Kassu-mies eli M. Kuunlumo pyörähti toukokuun alkupuolella luonnetestissä. Tuomareista ei ole tietoa, mutta loppupisteet olivat oikein mukavat +125 ja laukausvarma. Osa-alueet olivat kaikki plussalla lukuunottamatta taisteluhalua -1. Kiitos jälleen kerran Ilmastit ja onnea Anna-Maijalle!