Tänään treenattiin kotosalla ihan vain omalla kotipellolla. Onni vietti tänään lomapäivää suuremmista treenailuista, mutta Oskun kanssa tehtiin sitäkin (eeeh.. ;-D) ahkerammin ja jotain mahdollisesti opittiinkin. Alkuun Onnin kanssa leikkiä ja luoksetuloja, joista palkkailin lähes jokaisesta kun vauhtia oli ja tuli heti, kun sille viheltelin tai huutelin. Onnilla on pysynyt yllättävän hienosti korvat mukana menossa, vaikka uhmaikä kolkuttelee kovasti ovella ja huomenna tulee ikää herralla mittariin 10kk.

Onnin höpöttelyjen jälkeen Osku aitauksesta, pientä herättelyä namein ja koira perusasentoon. Oskun perusasento on korjaantunut hirveästi, pääasiassa se on tiivis ja koira on oikealla paikalla - harjoittelusta on siis ollut hyötyä! Alussa Oskun seurailu oli kovasti edistävää, mutta kontakti sentään piti. Alkuun 10m suoria, joiden päässä palkka. Muutaman toiston jälkeen parin askeleen jälkeen palkka ja lopuksi käytiin kääntymässä 10m päässä ja palattiin lähtöpaikalle takaisin, josta palkka. Loppua kohden Oskun paikka vaan tiivistyi eikä viimeisillä metreillä edistyksestäkään ollut pahasti tietoa - hienoa! Lopuksi Osku irti, käsky ja n. 15m päähän kutsumaan luokse. Os pinkaisi luo vauhtia hidastamatta ja tuli vielä itse oikealle paikallekin. Sama vielä toisen kerran ja edelleen sujui hienosti. Pari liikkeestä maahanmenoa jotka nekin pelkällä sanallisella käskyllä ilman muita apuja, ihana nähdä kun koira osaa! Tuon vireen kun saisi joskus siirrettyä kokeeseenkin asti... :-)

Meidän alkukevään näyttelykalenteri muuttui hitusen, kun totesin että meidän kohdalta jää Miehikkälän ryhmänäyttely 2.2. väliin kokonaan. Onni pyörähtää parin viikon päästä Kuopion jalostuspäivillä ja sen jälkeen Tuusniemen ryhmänäyttelyssä, molempiin on tulossa myös Kassu-veli ja Helka-sisko sekä kasvattaja Anna-Maija. Sen jälkeen katsotaankin, että mitä tehdään, mutta haaveissa olisi, että tuo pieni ruskea kävisi debytoimassa tokon saralla joskus maaliskuun puolenvälin tietämillä. :-)