Me ollaan treenattu! 

Onnin kanssa ollaan tehty joka ilta pätkiä BH-kokeen tottiksesta ja tokon avoimesta luokasta. Noutokapulahommat edistyy mukavasti - kapula pysyy jo suussa ja sen luokse ryntäillään, nähtiinpä eilen oikein hepulointejakin se suussa! Onni on ihana, kun se keksii mitä siltä vaadin ja koko koirapoika menee ihan mutkalle, kun se häntä viuhuen rynnistää suorittamaan annettua tehtävää.

Kaukot ovat myöskin tosi jees. Varsinkin lyhyellä matkalla ne on tosi napakat, pidemmälle matkalle tarvitaan vielä paljon toistoja ja sellaista iloista meininkiä - Onni alkaa helposti miettimään liikaa ja kyselee, että olikohan se varmasti näin.

Luoksetulon pysäytys on hassu. Onni tulee reippaasti, mutta jo muutaman toiston jälkeen se alkaa suorillakin ennakoida pysäytystä ja hipsii puolen välin jälkeen - tätä karsitaan. Pysäytyksessä itsessään ei ole ongelmia, se tulee reippaasti pysäytykseen asti, pysähtyy ja tulee senkin jälkeen vauhdikkaasti luo. Kiva!

Seuraamispaikkaa olen vahvistellut tekemällä paikallaan käännöksiä, uusimpana juttuna meillä peruutellaan muutaman askeleen verran. :--)

Koehommia olen suunnitellut niin, että Onni avoilisi ensimmäisen kerran 20.2. Pieksämäellä tai Sysmässä 27.2. BH-koetta kaavailen huhtikuulle. Tulevana viikonloppuna Onni on ilmoitettu Jalostuspäiville Siilinjärvelle, jossa Onni jalostustarkastetaan (Osku tarkastettiin 1/07). Tarkastuksen tekee kasvattajatuomari Jukka Kuusisto. Viikon päästä tästä, eli 6.2. Onni menee 10kk tauon jälkeen näyttelykehään Miehikkälän ryhmänäyttelyyn. Suomenlapinkoirat siellä tuomaroi Reino Korpela.