Tänään käytiin pienet energianpurkutokot vanhalla urheilukentällä Ristiinassa. Äippä lähti Onnin kanssa lenkille, joten Oskarin kanssa laatuaikaa tokoilun merkeissä. Säästä sen verran, että vettä tuli koko hommailujen ajan kaatamalla ja kenttä oli kokonaan vieras.

Ensin seuraamista, Oskarin kanssa nyt vaan vaihdellen muutamasta askeleesta kymmeneen-viiteentoista, testasin mukana oloa niin, että lähdin seuruuttamaan ilman sen kummempaa kannustusta - kulkee kyllä vierellä, mutta viidenkymmenen askeleen jälkeen vasemmalle käännöksen kohdalla Osku käveli päin mun jalkaa.. Vaihtelevuutta siispä. Tämän jälkeen ihan vain perusasento -> käskysana = kun paikka oikea -> palkkaa! Muutama onnistunut palkkaus ja treenit siihen.

Kaikki jäävät. Seiso ja maa hienoja, istuminen vartaloavulla ok, ilman ei vielä osaa. Kaukot 6m, 8m ja 10m - i-m-vaihdot ilman ongelmia, vaihdot ripeästi eikä keskittyminen herpaannu. Seisomista ihan läheltä, istumasta hieno mutta maasta epävarma, kuitenkin käsimerkin kanssa ok.

Kentän päästä päähän luoksetulot, vauhtia on ja nätisti jää. Testasin myös, pysyykö jos lähden juoksemaan poispäin ja pysyy.

Seuraamisen käännöksiä paikallaan - vasemmat hienot, oikeallekin alkaa tajuta :-)) Loppuun paikkamakuu - n. 3m alotyyliin välimatkaa n. 5m, jonka jälkeen 30s niin, että koiran vasemmalla puolella seisten ja lopuksi vielä n. 20s BH-tyyliin. Ohi meni pari pyöräilijää, joten loistomakuu kaatosade huomioonottaen.

----

Uusin Koiramme kolahti tänään postiluukusta ja yllätyksekseni anotuissa kennelnimissä oli jo omanikin listattuna: Minna Rummukainen, Ristiina, Ikuisesti, suomenlapinkoira.. Näemmä on käynyt Kennelliitossa jo kuviot läpi ja lähtenyt matkalle kohti Belgiaa :-) Saa nähdä, tuleeko lopullista vastausta vielä tämän vuoden puolella, mutta toivossa on hyvä elää!