Eilen tehtiin Onnin kanssa koirahäiriötokoa mahhin kentällä, joka ei välttämättä ollut kovin järkevä ajatus suht rankan parin päivän reissun jälkeen. Onni otti kontaktia kyllä, mutta olisi mieluummin kuluttanut ajan haistellen tai kuseskellen kentän laidalla. Muutama suht onnistunut perusasento saatiin ja jätettiin hommat siihen - mitäpä sitä alkaa itseään kiusaamaan.

Tänään tehtiin illalla sitten vähän pidemmät treenit. Ensin vaan palloleikkiä narupallolla, josta Onni innostui kivasti. Se päästi oikein leikkimurinat narua kiskoessaan, joten kovin tomerana se oli hommissa mukana. Alkuun muutama perusasento, joista palkkasin pallolla. Kivasti leikki ja tuntui saavan oikeanlaista palkkaa oikeasta asiasta - kiva! Muutama seuraamisaskel ja yhtäkkiä mulle välähti, mitä kaikkea mä olenkaan mennyt Onnin seuraamisessa möhlimään - oon hölmöyksissäni palkannut sitä ainoastaan oikeasta paikasta, mutta en siitä, että se ottaa kontaktia. Tähän pikaparannus ja kun sain pari kertaa palkattua silmiin katsomisesta, tuijotti Onni mua silmiin seuratessa heti 3-5 askeleen pätkiä. JEE! Että ihminen voi sitten olla hölmö.

Luoksetulo oli oikein kiva, yksi toisto ja perusasentokin oli suora, vaikka matkaa oli enemmän kuin normaalisti. Liikkeestä maahanmeno on ok, mutta itse maahanmeno on hidas ja Onni ottaa käskyn jälkeen askeleen, ennen maahan menemistä. Tähän sain Tiinalta vinkin ja päätin opettaa sille maahanmenotekniikan alusta - tähän asti Onni siis tehnyt niin, että takapää on ollut ensin maassa. Tähän tehdään muutos ja tehdään nyt ihan pelkkää maahan menoa niin, että kun koira menee suht nopsaan maahan niin, että etupää menee ensin, saa siitä palkkaa. Parit tällaiset toistot ja pikkuhiljaa alkaa hoksata

Loppuun paikkamakuu n. 3min - välimatkaa 20m. Makasi rauhassa, vaikka puolessa välissä alkoi läheisen talon pihassa haukkua useampi koira ja ensin meinasi pää pyöriä äänen lähdettä etsien. Paikkamakuusta palkaksi leikkiä ja hyvä mieli jäi. :-)