Perjantain agitreenien myötä myös tokokärpänen pääsi puraisemaan napakasti jalkapohjasta.. Mailasin samantien erääseen lähiseuraan ja varasin alokasluokan koepaikan marraskuulle, jolloin päästään viimeistä kertaa tokoilemaan ulos. Saa nähdä kumman kanssa kokeeseen lopulta lähden, mutta erityisesti Onnin kanssa on tämän voimalla tarkoitus saada ne jäävät+seuraaminen oikeasti kuntoon.

Eilen tehtiin illalla ennen pimeän tuloa molemmille tehotreenit. Ensin hommiin pääsi Osku, jolta vaadin ihan oikeasti suoraa ja tiivistä seuraamispaikkaa ja lopultahan se löytyikin, jonka jälkeen pätkälle tuli pituutta joku 60-70 askelta. Innokas tuo on ja kontakti pysyy, joten nyt vaan paikan vahvistamista jolloin homman voisi kuvitella toimivan. Vasemmalle käännökset ovat myös tosi hienoja ja oikeallekin alkaa pikkuhiljaa löytyä - jee! Paikallaan ei ongelmia, joten nyt pitää vaan lisätä käännökseen liikettä.
Seuraamisten ohessa kaikki jäävät, joista seiso ja maahan hienot/varmat mutta istumiskäskyn kuultuaan läsähtää maahan. Tätä naksulla paristi, käsimerkin kanssa toimii ihan ok.
Kaukot välimatkalla 8-9m ja vaihdot m-i-m-i-m-i-m-i-s ja hienosti meni, ainakin vauhtia on jos ei muuta :-D Luoksetulo niin, että jätin koiran paikalle ja kutsuin luo -> Osku lähtee nopsaan, pysähtyy puoleen väliin ja jää odottamaan lisäohjeita. Ja mekun ei olla edes treenattu mitään luoksetulonpysähdyksiä kuin muutaman kerran! Toisella kerralla epäröi puolen välin tietämillä, mutta kuitenkin iloisesti luo ja hurjasti kehuja perusasennossa. Kyllä ne opit näköjään meneekin perille ;-) Loppuhommiksi paikkamakuu, jossa tosi rauhallisesti hieman reilun minuutin 9m etäisyydellä. Hyvä Os!

Onni teki seuraamista ja teki pari ihan ok käännöstäkin kuin vahingossa. Luoksetulo innokas ja nopea, jes! Jäävistä istu, joka on ihan ok sekä maahan, joka hidas. Lopuksi leikittiin ja hyvä mieli jäi sekä koiralle että ohjaajalle. Taitava Onnis!

Tänään ensin Oskun kanssa taas sitä seuraamista, joka tuntuu koko ajan paremmalta. Jäävät taas ok:t ja lopuksi tyyppi veti kahdesti talon ympäri hepulin vallassa, joten ainakin kivaa oli :-D Onnille seuraamista ja leikkimistä, ehkä se joskus oppii!