Perjantaina Titta koirineen kaasutteli (junalla, eh..) Mikkeliin ja sieltä meille, tarkoituksena lähteä lauantaina Kerimäen ryhmikseen. Tytöt ja pojat riehuivat sydämensä kyllyydestä iltasella pimeällä pellolla, vaikka Kiira olikin päättänyt olevansa hyvin raskaana ja keskittyi bongaamaan pudonneita nameja ihmistaskuista.

Päästiin molempien poikien kanssa tekemään hommia tyttöhäiriössä (loistavaa!) josta ohessa jonkinmoista selostusta. Oskulle häiriönä Kiira, ensin hihnassa ja vielä vapaanakin. Alkuun pelkkää kontaktia ja koira paikkamakuuseen. Aika jotain 2½-3min välillä, välimatka koiraan 10-13m, ensin alokasluokan tyyliin mutta Titta ja Kiira tekivät omia juttujaan vieressä ja lähellä. Pari kierrosta Kiiran ympäri ja koiran luo - palkka - hurjat kehut! Osku makasi nätisti, pää pyöri alkuun vähän mutta muuten ei minkäänlaisia ongelmia :-)) Vielä molemmat jätöt, seisomiseen käsimerkki mutta maahan oikein hieno. Seuraaminen muutenkin pääasiassa oikein reipasta ja hyvää, eikä Oskulla ollut aikomustakaan mennä Kiiran luo. Luoksetulo hieno. Kaukokäskyt m-i-m-i-m hyvät nekin, välimatkaa n. 5m koirasta. Pääasiassa Osku teki oikein nätisti hommia, ilman sen kummempia kuumumisia sun muita - hienoa!

Onnin häiriönä oli Maikki, joka veikin jo viikko sitten pikkumiehen sydämen kokonaan.. Pienen herättelyn jälkeen Onnikin jaksoi oikein nätisti, seuraamispätkiä, paikallaan käännöksiä ja luoksetulo. Lyhyt paikkamakuu muutaman metrin välimatkalla, aika n. 15s. Onninkin into on palannut takaisin hommiin :-)

Lauantaiaamuna käännettiinkin auton nokka kohti Kerimäen ryhmänäyttelyä, johon oli tällä kertaa molemmat pojat ilmoitettuna. Näyttelyyn oli ilmoitettu kaikkiaan 14 suomenlapinkoiraa. Junnuluokan avasi hienosti Miskajasmin K-pojat (Kuunkehrä, Kuunloiste, Kuunlumo) joista Pyrylle hienosti ensimmäisestä virallisesta näyttelystä EH2. Onni haki myöskin jatkoa erittäin hyvään näyttelytuloslistaansa tuloksella EH3, tuomari toivoi Onnille enemmän pohjavillaa ja järeämmän pään. Kassu-mies hoiti tälläkin kertaa hommat kotiin ja voitti luokan tuloksella JUN ERI1 sekä pokkasi PU-kehässä toisen sijan ja vielä ensimmäisen SERTinsä. Upea juttu, onnea koko porukalle!
Oskun veli Hobbe (Lappjedi Lapin Leimu) oli myöskin ilmoitettu näyttelöimään ja oli sitä mieltä, että näyttelyt voisi jättää suosiolla muille. Hoben tuloksena T, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!
Osku itse juoksi kehässä reilun puolen vuoden tauon jälkeen ja vitsit, että herralla oli kivaa.. Tuomarin mielestä Osku oli oikein hieno herrakoira ja tuloksella ERI1 PU1 VSP lähdettiin ajelemaan kohti kotia. Pu-kehässä meinasi itsellekin tulla liikutus, kun ykköspallilla seisoi oma koira ja toisella sen poika. Huikea tunne.
Kaiken kuitenkin kruunasi Miskajasmin kennelin esitetty kasvattajaryhmä, jossa mukana kolme Oskun poikaa (Pyry, Kassu, Onni) sekä Miskajasmin Joulun Tähti (Turre). Ryhmä pokkasi ensin ROP-kasvattajapalkinnon jonka jälkeen jäätiin odottamaan ryhmiä. Isoon kehään lähdettiin asenteella "kunhan nyt käydään" varsinkin, kun kilpakumppaneiden rodut olivat flättejä, lagottoja ja springereitä. Kuitenkin yksi toisensa jälkeen ryhmiä sijoittuen ainoastaan me jäimme jäljelle ja tuomari sijoitti "kauniin ryhmän" suomenlapinkoiria palkintosijalle BIS1. Siinä vaiheessa ei riemulla ollut rajoja ja halausten ja puhelujen itse kasvattajalle jälkeen lähdettiin ajelemaan väsyneinä mutta onnellisina kohti kotia. Uskomaton päivä, tätä muistellaan vielä monta kertaa. Kiitoksia vielä kerran Tiinalle ja Pyrylle, Pirjolle ja Jarille sekä koirille ja erityiskiitos Titalle! :-)

Ohessa kuvat pojista ja Oskusta, sekä BIS-kehästä. Kuvat (c) Titta
kerimaki1_3+233.JPG_medium.jpg
Miskajasmin Kuunkehrä - Pyry

kerimaki1_3+072.JPG_medium.jpg
Miskajasmin Kuunloiste - Onni

kerimaki1_3+265.JPG_medium.jpg
Miskajasmin Kuunlumo - Kassu

kerimaki1_3+154.JPG_medium.jpg
ja yllä olevien iskä-koira, Lappjedi Lapin Loimu - Osku

kerimaki1_3+296.JPG_medium.jpg
Miskajasmin kasvattajaryhmä (Kuunloiste, Kuunkehrä, Kuunlumo ja Joulun Tähti)