Tänään oltiin poikien kanssa tosi ahkerina, kun vielä tehtiin iltaulkoilun merkeissä Oskun kanssa alokasluokan kokonaistilannekatsausta ja Onnin kanssa yleistä tutustumista, jota tarvitaan vielä rutkasti. Hyppyä meillä ei edelleenkään ole, mutta varsinkaan Onnin kanssa en sen opettelussa pidä kiirettä. Jonkun ämpäriesteen voisin kyhätä joku päivä (viikonloppuna?) meidän pihamaalle, mutta siitä tuonnempana.

Ensiksi vuoroon Osku. Tehtiin n. 50 askeleen pyöritys pitkillä suorilla hihnassa seuraten, kontakti pysyi 97% hommissa mukana ja liikkeelle lähdöt ja käännökset olivat yllättävän jees! Huomasin itselle uuden ongelman, nimittäin käännyn usein vain vasemmalle enkä ollenkaan oikealle. Oikealle käännöksiä muutama mukaan ja homma sujui edelleen. :-) Vapaana seuraamista myöskin, pätkä ei ihan niin pitkä mutta mukana oli käännöksiä ja pari pidempää pätkää. Osku tuntuu innokkaana herrana edistävän hitusen, mutta en välitä tässä vaiheessa, kun pääasiana on että on kivaa! Vapaana myös liikkeestä maahanmenoja ja pari seisomista, eipä niissäkään kovasti moittimista. Luoksetulot olivat edelleen vauhdikkaita ja Osku haki hienosti perusasentoon, joka tällä kertaa oli hyvinkin suora. Välillä Osku jäähylle ja Onni hommiin.

Onni pääsi tekemään myöskin seuraamista, jossa se aivan kuin rauhoittelisi minua. Se seuraa suhteellisen tiiviisti, mutta toivoisin että hieman edempänä. Kontakti oli hieno ja otettiin mukaan ensimmäiset pysähdykset ja käännöksetkin :-) Liikkeelle lähtö on myöskin kiva, kontakti on mukana alusta alkaen.
Ensimmäistä kertaa pohdiskeltiin myös liikkeestä maahanmenoa ja seisomista. Onni osaa jo ennestään mennä maahan, joten alettiin niin että pyysin sen vaan vieressäni maahan. Eilen otin sitten ensimmäistä kertaa muutaman askeleen seuraamisen mukaan ja homma meni niin, että kun seurasi - käsky maahan - koira maahan ja heti palkka, josta vapaa. Toisella kerralla Onni ymmärsi jo, että pitää mennä maahan eikä tarvinnut niin paljoa kädestä apua. :-) Seisominen aloitettiin ihan vain niin, että sanoin seiso - nami - kävelin askeleen eteenpäin ja palasin vapauttamaan Onnin. Lopuksi Onni teki n. 45s kestävän paikkamakuun, jonka aikana kävelin hieman paikkaa vaihdellen ja lopuksi kiersin Onnin ympäri ja palasin vielä lähtöpaikalle. Sieltä koiran luo ja huippupalkka.

Osku pääsi vielä Onnin jälkeen tekemään paikkamakuun, kestoa n. 1½min ja nätisti pysyi, vaikka Onni menikin tahallaan häiriköimään ja haastamaan leikkiin ihan viereen. Kävin palkkaamassa välillä kerran ja Onnikin tajusi, ettei Osku aio hievahtaakaan. Pää pyöri jonkin verran, mutta kun pysyi maassa en puuttunut sen kummemmin.