Eilen saatiin oppia ylemmältä luokalta, kun Christa Enqvist saapui kouluttelemaan Mikkeliin. Etukäteen olin ajatellut, että meidän kannattaisi keskittyä lähinnä noutoon, johon toivoin saavani myös etenemisvinkkejä.

Ensin aloiteltiinkin noutohommilla. Christa pyysi näyttämään miten Onni toimii kapulan lentäessä ja sinnehän se perään lähti hieman yllätykseksikin innokkaasti, otti kapulan suuhun ja toi miua kohti. Jee!! Christan mielestä tilanne ei ole ollenkaan toivoton ja ollaan lähdetty oikeaa tietä eteenpäin, kun unohdettiin pakkohommat ja alettiin hakea iloista meininkiä viskomalla kapulaa. Nyt narupallo mukaan ja edetään pikkuhiljaa - edessä on neljän viikon tehokuuri.

Nouto ei vienytkään koko meille varattua aikaa, joten saatiin vinkkejä lisäksi luoksetuloon sekä kaukoihin. Kaukoja yksinkertaisesti vaan hinkataan, otetaan takapalkka mukaan ja treeniä treeniä treeniä. Alku on hyvä! Luoksetulossa pysäytykseen keskitytään pelkästään läheltä, vaaditaan koiraa jarruttamaan koko kropalla ja tehdään itse luoksetulot nyt vain läpijuoksuina. Katellaan :)

Ilmo kokeeseenkin on maksettu ja postitettu, vielä se tästä lähtee!