Eilisestä tokokokeilusta ollaan selvitty ja pikkuhiljaa käännetään katseita kohti uusia haasteita. Tälle vuodelle Onnilla on kertynyt hienoja tuloksia ja kokemuksia, joista erityisesti itselle tärkeinä pidän terveystarkastuksia sekä AD-koetta ja tokon alokasluokan ykköstulosta. Näyttelyistä sillä on VARA-SERTi ja BH-kokeessa käytiin toukokuussa katsomassa yleistä ilmatilaa.

Tälle syksylle haaveilin Onnille tokon alokasluokan koulutustunnusta TK1. Ensimmäisen kokeemme jälkeen olin melko varma että kyllä se sieltä vielä napsahtaa, mutta eilisen jälkeen en ole asiasta yhtään varma. Imatralla Onnin fiilis oli huomattavasti parempi, se innostui kehuistani vaan lisää eikä ollenkaan tuntunut, että palkattomuus olisi tuottanut ongelmia. Eilen Onni teki kyllä nätisti ne liikkeet, mitkä tiesin sille varmoiksi (paikkamakuu, luoksetulo ja hyppy) mutta jotain jäi silti puuttumaan. Onnilla oli periaatteessa kivaa, mutta se yleinen fiilis oli jotenkin vaisu. Lisäksi seuraamisessa on vielä kovasti tehtävää - paikka elää, vire laskee ja käännökset (erityisesti täyskäännös) ovat ihan kesken. Parin viikon päästä mennään Kangasniemelle, koska ollaan ilmoittauduttu mutta sen jälkeen pidetään treenitauko ja katsotaan ehkäpä vasta sitten keväällä uudestaan koehommia. Tämän parin viikon aikana treenataan ainoastaan seuraamista ja ennenkaikkea haetaan sitä iloista ja hymyilevää fiilistä, mikä siinä on ollut tähänkin asti.

Iloisia uutisia kantautui Helsingistä, kun Oskun veli Jänkä (TK1 Lappjedi Lapin Jänkä) käväisi tänään Lappalaiskoirat ry:n järjestämässä luonnetestissä hienoin pistein:

Toimintakyky +1, kohtuullinen
Terävyys +3, kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1, pieni
Taisteluhalu +2, kohtuullinen
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +3, vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++, laukausvarma
Yhteensä: 172

Paljon onnea Jänkälle, Riinalle ja Karille! :-) Oskun ja Jänkän testitulos eroaa ainoastaan terävyydessä ja puolustushalussa, joissa pisteet menevät toisinpäin. Kokonaispistemäärä oli molemmilla sama. Lisäksi Osku oli laukausvarman sijasta laukauskokematon.