Vaikka iltapäivällä väsytti kouluviikon jälkeen ja kehtuutti lähteä treenimään, on tämänhetkinen fiilis kuitenkin sanoinkuvaamattoman hieno - kannatti ehdottomasti lähteä! Tänään teemana oli takaa kiertäminen, josta meillä oli kotiläksyjäkin sekä yksittäisinä juttuin tehtiin keinua ja keppejä muutamaan esteeseen yhdistettynä.

Porukka jaettiin kahtia ja meidän vuoro osui ensin halliin. Siellä tehtiin Eijan rakentelemaa takaakierto-treeniä, jossa siis ensin vain ilman rimaa siivekkeiden kiertämistä. Onnilla sujui, oltiin tehty muutaman kerran joten homma oli valmiiksi tuttu. Homman sujuessa lisättiin rimat 40-45cm ja kun homma silloinkin sujui kummaltakin puolelta, lisättiin pari muutakin estettä.
1863414.jpg
Rata jatkoi putkella jonka jälkeen takaa kierto kakkoselle ja samaa jatkaen taas putkelle 5 jonka kautta takaa kierto kutoselle. Onni haki hypyn hienosti jo vähän kauempaakin niin, ettei minun tarvinnut viedä sitä putken suulta hypylle kädestä pitäen. Vauhtia löytyi ja loppuun saatiin mallikas suoritus ilman virheitä, mahtavaa!

Pienen tauon jälkeen yksittäiselle keinulle. Jonna ja Marja avustivat, koira hihnassa ja namialusta keinun päähän. Onnille vierain este on ehdottomasti keinu, joten tekee ihan hyvää treeniä sitä yksittäin. Onnin kanssa pitää ottaa reipas asenne, eikä jäädä hyssyttelemään ja viedä se vaan reippaasti keinun loppuun. Treeniä lisää, vielä sekin este saadaan haltuun :-)

Pihalla tehtiin vielä toinen radan pätkä, jonka merkeissä Onni kyllä yllätti positiivisesti.
1863415.jpg
Keppejä ensin yksittäin ja ne vähän mietitytti, tähän mennessä ne eivät ole olleet kovin vauhdikkaat ja mietin, että voitaisiin tehdä vain puolikkaita ja näin hakea sitä vauhtia/onnistuneita kokemuksia. Kujat on selvästi hyvä tapa opetella juttua, joten tekniikkaa en kyllä ala vaihtamaan muuten kuin aloitusta treenatessa. Päätin kuitenkin Marjan kannustamana kokeilla täyspitkällä sarjalla ja kyllä kannatti - vein namialustan keppejen päähän ja Onnin toiseen päähän. Onni kiskoi  kohti keppejä ja niin vain hienosti pujotteli ihan kohtuullisella vauhdillakin toiseen päähän - JEEE! Parin yksittäisen kerran jälleen yhdistettiin muut esteet mukaan. Ensin niin, että aloitettiin kepeillä ja jatkettiin kuvassa olevassa järjestyksessä. Keppejen jälkeen kuitenkin palkkasin, tarkoituksena saada niistä mahdollisimman kiva este. Tämän onnistuessa hienosti vaikeutettiin vielä hieman, aloitettiin pätkä kakkosputken ei-numeroidusta-päästä ja sieltä kepeille - tein työtä käskettyä, unohdin epämääräisesti tässätässätässä-huudot enkä huitonut käsillä, käskytin vain kepitkepitkepit ja mitä vielä - mun koira pinkaisi vauhdilla, aloitti ja pujotteli vauhdilla loppuun!! Loistavaa Onni!

Hienot treenit ja mikä parasta, Onnilla oli tositosi kivaa. Se ei välittänyt treenatessa muista koirista ja oli erinomaisesti kuulolla. Kyllä kannatti lähteä!