Eilen käytiin Maaritin & Ristyn sekä Nenan & Helmin kanssa tokohommailemassa kentällä.

Ensin olin Maaritin apuna noutokapuloimassa Ristylle, jonka jälkeen Onni pääsi naisten kanssa itse asiaan. Ensin tehtiin luoksetulo ja perusasentoja eri suuntiin paikallaan - Onni oli kyllä innokas, mutta jotenkin se "lopullinen" veto puuttui, ihan hyvä alku kuitenkin. Alokasjuttuihin sekoitettiin ihan suht onnistuneesti avoimenkin juttuja ja paljon on vielä tehtävää.

Paikkamakuuta pienesti piilotellen niin, että alkuun Ristyllä ja Onnilla välimatkaa n. 6m ja mentiin Maaritin kanssa piiloon niin, että minä näin aavistuksen Ristystä ja Maarit Onnista. Toisella kerralla koirat muutaman metrin välimatkalla, Risty haukahteli alkuun jolloin Onni alkoi piipata vikitellen: "Nainen nainen nainen!" josta pääsin kieltämään. Sen jälkeen makasivat taas rauhassa ja nätisti, jes! Aikaa kummallakin kerralla n. 15-20s.

Hyppyä tehtiin aluksi niin, että jätin Onnin esteen toiselle puolelle seisomaan ja menin itse toiselle puolelle. Pyysin Onnin siitä istumaan, palkkasin ja kutsuin luo. Homma toimi ihan ok:sti, lähinnä istuminen tuottaa päänvaivaa ja takaisin tullessa perusasento oli jotenkin vähän varovainen. Kerran tehtiin kokonaisena liikkeenä - lähti reippaasti hyppäämään, istahti aavistuksen hitaasti ja tuli tänne-käskyllä suoraan sivulle hypäten. Aika jees!

Kaukojen m-i-m-vaihdoilla, jotka Maaritin mielestä ok. Peppu ja takajalat pysyy paikallaan, mutta jotenkin itseltäkin on vielä ihan hakusessa, että miltä niiden vaihtojen oikeasti pitäisikään näyttää. Alku on kuitenkin ihan lupaava, musta näyttää/tuntuu että alku on ainakin ihan ok.

Seuraavaksi noutokapulajuttuja. Todettiin, että on ihan turhaa siirtää kapulajuttuja kotoa - häiriöllinen ympäristö on vielä liian hankala, Onni yrittää kamalasti miettiä että mitämitämitä siltä tahdon, muttei vaan meinaa keksiä. Kapulasta se kuitenkin jopa kuumui sitä härnättyäni, joten ei se kovin vastenmielinen voi olla. Lähtö kapulalle on innokas ja ota-käskykin alkaa ilmeisesti pikkuhiljaa löytää merkityksen - kivaa!

Lopuksi juostiin ruutuun ja leikittiin, Onni oli ihan nätisti mukana ja malttoi keskittyä, vaikka naisia olikin ympärillä.

Pääasiassa ihan onnistuneet treenit, mukavaa kun saatiin uusia häiriökoiria ja että Onni malttoi keskittyä pidemmänkin tauon jälkeen. Tammikuun viimeisenä päivänä päästään huippukouluttaja Marko Selanderin oppiin, odotan innolla uusia vinkkejä ja mielipiteitä meidän touhuista.