Torstaina hurautettiin Onnin kanssa pitkästä aikaa junalla Siilinjärvelle Annen & Iinan luo viikonloppua viettämään siinä sivussa kolmena päivänä Sawo Showssa näyttelöiden ;-) Onni reilusti karvanlähtöisenä lähti mukaan ilman sen suurempia tavoitteita ja odotuksia, sillä tiedettiinhän se jo etukäteen että kalju se on. Torstai-ilta menikin rupatellessa ja koirien leikkiessä nopsaan, ja lopulta pitikin luovuttaa ja antaa nukkumatin tulla..

Perjantaina kehäiltiin siis ensimmäisen kerran. Suomenlapinkoirat tuomaroi Jari Fors ja Miskajasmin-porukasta mukaan olivat ilmoitettuina Onni, Kassu sekä Helka. Onni esiintyi viimeisiä kertoja junnumiehissä saaden vähän yllättävästi ERInomaisen ja sijoittuen luokassaan reippaalla esiintymisellä kolmanneksi. Tuomarisetä kommentoi poikia paremmuusjärjestykseen laittaessaan, että Onni häviää tänään karvan mitalla - heh :-D Arvostelu oli mukavaa luettavaa, ihan Onnisen näköisesti oli kirjailtuna!

"Vaalea parkki. Keskikokoinen. Hieman pitkänomainen pää, hyvät korvat. Oikeat mittasuhteet, kauttaaltaan hyvä runko ja raajarakenne. Hyvä häntä. Turkki ei parhaimmillaan. Tehokkaat liikkeet. Luonne oikea, esiintyy ja esitetään hyvin."
JUN ERI3

Perjantai-iltana käytiin ihastelemassa ilman koiria tuoreen Nyyti-rouvan (Staalon Nietostenkeiju) kaksiviikkoisia lapsosia. Onneksi kotona asustaa kakara, sillä muuten pennun kiusaus olisi valtava ;-) Ja onneksi se nartuksi syntynyt on narttu, sillä uroksena kiusaus olisi ehkäpä vastustamaton :-)) Katsotaan uudelleen sitten viiden vuoden päästä.

Lauantaina suomenlapinkoirat arvosteli  Eli-Marie Klepp Norjasta. Tällä kertaa "iso poika" tarvitsi lisää massaa ja kun vielä se turkkikaan ei ollut parhaimmillaan, oli tyytyminen Erittäin Hyvään sekä luokkasijoitukseen 4. Onninen esiintyi erityisesti tällöin hienosti, joten tyytyväisiä ollaan :-)

"Masculin male. OK head, good earset is still maturing a lot filling out in the chest. Good neck. A bit long in topline. Very well angulated behind with good kneebones. Big boy who needs a lot of time filling out his body. Very well coming and going. Not in coat condition today. Very well presented."
JUN EH4

Lauantaina höpöteltiin koirien kanssa pihamaalla Iinan ja Onnin rallitellessa ympäri pihamaata. Niin se vaan vanhakin nuortuu, tuli Iinan kohdalla monesti todettua ;-) Ruokakupilla tehtiin agipyöritystä pihalla, nyt vaan sitä vauhtia niin hyvä tulee!

Sunnuntaina tehtiin sitten viimeinen puristus näyttelyrintamalla, kun näyttelyn viimeisenä päivänä lappalaiset tuomaroi Unto Timonen. Tällä kertaa Onni ei iskenyt tuomariin juuri laisinkaan, virheeksi mainitsi turkin kesäkunnon. Onnis jaksoi hienosti kehäillä ja tapasi pitkästä aikaa kasvistätiä ja kasvis-setääkin!

"Hyväluustoinen juniori, jolla hyvät mittasuhteet. Hyväpiirteinen pää. Hyvä kaula. Riittävästi kulmautunut etuosa. Hyvä runko ja ylälinja. Hyvä kinnerkulma. Turkki ei parhaassa kunnossa tänään. Liikkuu hyvällä askeleella."
JUN EH1

Mukava viikonloppu, kiitos Anne & Iina sekä koko muu perhe!