Perjantaina suunnattiin Onnin kanssa viikonlopuksi Iisalmeen Titan ja koirien luoksi viikonloppua viettämään. Ohjelmassa oli kaksi ryhmänäyttelyä, lauantaina Kiuruvesi ja sunnuntaina Pyhäjärvi. Pitkä sujui Onnilta hyvin, se nukkui suurimman osan ajasta ja vielä kun satuttiin törmäämään Nikiin ja Katiin lemmikkivaunussa, kului aika nopeasti ja ilman tylsistymistä. Ilta kuluikin höpisten ja Onnin painiessa Maikin kanssa.

Lauantai-aamuna suunnattiin Kiuruvedelle kera Hannan, Titan ja Maikin. Suomenlapinkoiria oli ilmoitettu 13kpl ja pian tulikin todettua, ettei meidänkään olisi ilmoittautumista kannattanut tehdä. Koiria tuomaroi tällä kertaa Pekka Kortekangas, josta olen kuullut jos jonkinlaista tarinaa ja oman mielipiteen muodostus ko. herrasta oli ollut hieman hankalaa. Kortekangas käytti kokoajan tuomaroidessaan rotumääritelmiä, joista kävi tarkistamassa mitä siinä lappalaisessa saikaan olla ja sanotaanko siellä esim. porokoiran pidempiturkkisuudesta sanaakaan. Jo porokoiria seuratessa itselle jäi inhottava olo, mutta kehään mentiin ja se kyllä huomattiin.. Myös Kassu-veli oli mukana menossa. K-pojat olivat ainoina junnuluokassa joten menimme kahdestaan Pirjon kanssa kehään. Kassu esiintyi tällä kertaa ensin, sillä näyttelytoimistossa luetteloa kasatessa ihmiset olivat sekoittaneet aakkosjärjestyksen ja näin Kuunlumo oli laitettu ennen Kuunloistetta. Kassua kiinnosti kovasti hajut eikä sitä juuri olisi esiintyminen kiinnostanut. Kuitenkin tiukalta tuomarilta EH1 mukavalla koiran näköisellä arvostelulla. Onnia esiintyminen kiinnosti, mutta tällä kertaa se pelästyi tuomarisetää rajusti sen ottaessa tiukan otteen Onnin kuonosta, ilmeisesti tarkastaessaan kuonon vahvuutta. Onni väisti rajusti, mutta houkuttelulla tuli lopulta luo ja antoi koskettaa. Tuloksena tällä kertaa H ja ok-arvostelu. Onnin ei ole koskaan aiemmin tarvinnut pelätä ihmistä ja se on muutenkin aina oikein reipas poika. Harmi juttu, mutta eipä tuossa mitään. Nyt lähdetään vahvistamaan positiivisesti niiden isompien ja inhottaviempienkin miesten kopelointia.

Sunnuntaina käytiin toisen kerran kehässä, tällä kertaa tuomaroinnin hoiti kasvattajatuomari Eija Lehtimäki. Kehään mentiin pidetään hauskaa-asenteella, jotta Onnille jäisi hyvä mieli. Onni ei muistellut mitenkään pahalla lauantaista tapausta ja tepasteli kehään kuin aina ennenkin. Lehtimäki tuomitsi Onnin hyvin Onninäköiseksi - keskenkasvuiseksi, vielä kevyeksi ja pohjavillattomaksi. Tästä syystä EH, joka kruunasi reippaan esiintymisen mahtavaksi.

Sunnuntaina Onni painalsi vielä viimeiset hetken Maikin kanssa ja tapasi Kiiran 3 viikkoiset lapsukaiset, voi sitä pikkukoiran ihmettelyä kun toiset vaan vinkuivat ja nuuhkivat toisen kuonoa. Onni käyttäytyi koko reissun ajan hienosti, mamma on ylpeä! Ohessa muutama Petra Palukan ottama kuva Onnista Pyhäjärveltä, Kiitos!

pyhajarvi4.jpg