Päivä alkoi tylsästi vaan nukkumalla mutta meidän onneksi Taru, Ami ja Minka tulivat juoksuttamaan molemmat pojat läkähdyksiin ja saatiin siinä sivussa erityisesti Onnista hienoja uusia kuvia ja Osku sai tärkeää tokotreeniä häiriöissä. Onni painoi pitkin peltoja Minkan ja Amin kanssa, hienosti herra käyttäytyi alun pientä korvattomuutta lukuunottamatta joissa omistajan pitäisi olla entistä johdonmukaisempi.. Korvat kuitenkin löytyivät ja muutama hyvä luoksetulo tulikin palkattua, Onnille jäi hyvä mieli.

Kun Onnin pahimmat höyryt saatiin purettua, tuli Osku tokoilemaan Amin kanssa pihalle. Hajut ja toisten pissat meinasivat viedä ensi alkuun, mutta kun vähän muistuteltiin löytyi kontakti ja Oskun kinttuihin tuli vipinää.. Vauhtia olisi saanut olla hiukkasen vähemmän, mutta parempi näin, tosin tarkkuus katoaa ja seuraaminen on reilua edistämistä isolla osalla matkaa. Liikkeestä maahan ja seiso hihnassa seuraamisliikkeen aikana, maahanmeno jees ja seiso ok, otti askeleen ennen lopullista pysähtymistä. Lopuksi paikkamakuu n. 2min niin, että Taru hommaili Amin kanssa juttuja taustalla ja käveli pari kertaa Oskun ohi (BH-koe tyyliin) ja Osku makasi oikein rauhassa ja nätisti. Muutaman kerran se vilkaisi Amia, kun se rouskutti siankorvaa mutta heti katse palasi minuun. Välimatkaa minulla koiraan muutama metri, aletaan rauhassa lisätä tätä. Tämän jälkeen paikkamakuu Amin kanssa vierekkäin, koirilla välimatkaa n. 4m. Ensin hihnan mitan päässä mutta sen jälkeen 15m päähän eikä Osku edes vilkaissut Amia. Loistavaa! Hyvä mieli jäi, Ami oli erinomaista uroshäiriötä varsinkin kun vieras uros oli meidän omalla pihalla. :-)

Eräällä foorumilla tuli muutama koira-aiheinen lausahdus mieleen, pitänee lisätä ne tännekin että pysyvät muistissa:

Koiran maailma on mustavalkoinen. Jos ihminen on epäjohdonmukainen koulutusvaiheessa muuttuu koiran maailma harmaaksi, jota se ei enää ymmärrä. (Michael Valladon)

Sinulla on juuri se koira, mikä sinulla on. Käytä hyväksesi sen hyviä ominaisuuksia, äläkä anna huonojen piirteiden ärsyttää itseäsi. (Sven Järverud)