Onninen pääsi hiukan lyhyellä varoitusajalla tokoilemaan ihan ohjatustikin, kun tehtiin pikasiirto Annin tiistain ryhmään. Ryhmässä on maksimissaan 12 koirakkoa, joista tänään paikalla oli 6. Tänään paikalla oli rotukirjona bouvier, aussie, kääpiöpinseri, flätti, berni, amstaffi ja tietysti Onninen - hauskaa, kun joukossa on niin erityyppisiä koiria. Ikähaarukka keikkuu siellä vuoden-parin kieppeillä, mutta vanhin ryhmässä taitaa olla reilut 5 vuotias. Ryhmä on tasoltaan mölliluokkaa, mutta monella on varmasti mahdollisuuksia sinne kisaamaankin kunhan vain liikkeistä hiotaan isompia kokonaisuuksia, nyt kun ollaan keskitytty lähinnä liikkeiden osien rakenteluun.

Tänään ohjelmassa oli lähinnä kontaktin ottoa sekä yleistä tutustumista ja joidenkin koirien herättelyä. Myös luoksetuloa tehtiin monessa lyhyemmässä osassa. Ensin aloiteltiin perusasennolla. Mentiin Annin ympärillä parin metrin välein ympyrään ja koira otti kontaktia -> josta palkkaa ja kun onnistui, mentiin pari askelta lähemmäs kunnes ympyrä oli pienempi ja koirille haastavampaa, kun kaverit olivat lähempänä. Onnilla ei millään etäisyydellä ongelmia, se oli hienosti hereillä ja haki kontaktia ihan oma-aloitteisesti ilman, että höpötän sille kokoajan. Kontaktineliötä, eli koirat ja omistajat neliön sisälle jossa sai sitten joko olla paikoillaan tai tehdä juttuja, tarkoituksena kuitenkin että koira on kontaktissa omistajaan vaikka toiset olivat lähellä. Tämän jälkeen hetki riekkumista ja kehuja, jonka jälkeen jokainen omalle kulmalleen kentälle ja perusasentotreeniä. Onnis meni taas alkuun vinoon, mutta kun Anni huomautti saatiin onnistumisiakin, jee! Tässä vaiheessa koiraa tuntui ahdistavan lyhyt hihnanpätkä perässä, joten päästin Onnin irti. Itseä vähän arvelutti, mutta Onnilla ei ollut aikomustakaan lähteä muiden luo ja se keskittyi kokoajan, vaikka toisia palkattiin leluilla vieressä. Jokainen teki yksittäin luoksetulot niin, että Anni piti koiraa ja itse piti mennä kentän toiseen päähän sitä kutsuen. Onni ampaisi matkaan ekasta käskystä ja leikki äristen lelulla kummallakin kerralla, huippua :-). Kontaktineliö vielä uudestaan, ei ongelmia tällöinkään. Seuraamista ja yleensäkin kontaktin pitämistä treenattiin vielä niin, että tehtiin taas ympyrä Annin ympärille ja jokainen pujotteli joko koira seuraten tai koira hallinnassa muiden koirakkojen ympäri. Onni oli loppupäässä, se ei huomannut ollenkaan rähjäävää-pinseriä eikä muuten kiinnostavia narttuja. Omalla vuorolla tuntui, että se oli jo väsynytkin mutta niin se vaan napitti mua silmiin ja seurasi koko kierroksen ympäri omalle paikalle asti. Huippua! Annin kanssa oli myöhemmin puhetta, että jossain välissä edisti hieman, mutta jaksoi + malttoi koko ympyrän, joka on pääasia. Loppuun kentälle vielä riviin, jossa paikkaistumiset n. 1,5 minuutin kestolla. Anni kiersi koirien takaa, ohjaajien välistä ja lopulta koirien ja ohjaajien välissä, meillä ei tässäkään ongelmia :-)

Loistavat treenit, ensi viikolla uusiksi :-)!

edit:

Eilen en kiireessä ehtinyt kirjoitella, mutta Oskarin kanssa käväistiin tosiaan naapurikunnan tokomölleissä koira-päivän yhteydessä tuloksena 168p. ja ykkönen, jota ei välttämättä hommien valossa olisi ansaittu. Tuloslappunen on hiukkasen kadoksissa, mutta ulkomuistista: luoksepäästävyys 10, paikkamakuu 0 (tutkiali ympäristöä, nousi n. puoli minuuttia ennen ajan täyttymistä ja tuli luo), hihnaseuraaminen 9½ (paikka ja kontakti hyvä, oikealle käännökset väljiä), vapaana seuraaminen 10 (parempaa, kuin hihnassa), liikkeestä maahan 10, liikkeestä seiso 9½ (hidas), luoksetulo 10 ja hyppy 9½ (kolautti hyppyä ja perusasento vino), kokonaisvaikutus 10. Osku oli innokas ja pysyi hyvin mukana, joten ei voi olla kuin tyytyväinen :-)